XXІІ Міжнародна науково-технічна конференція «ВАЖКЕ МАШИНОБУДУВАННЯ. ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ»

28 – 30 травня 2024 року в товаристві науковців та виробничників машинобудівників відбулася щорічна очікувана подія.

Проведено XXІІ Міжнародну науково-технічну конференцію «ВАЖКЕ МАШИНОБУДУВАННЯ. ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ».

Основоположниками, ідейними натхненниками та незмінними організаторами конференції є Донбаська державна машинобудівна академія (м. Краматорськ), в лиці кафедри Комп’ютеризованих мехатронних систем, інструментів та технологій.

Цьогоріч до співорганізацї конференції долучився Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, зокрема кафедра Конструювання верстатів, інструментів та машин.

Враховуючи сьогоднішні реалії, конференцію було проведено на базі Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя. Тернопіль та Краматорськ об’єднали зустріч машинобудівників України та закордону у Файному місті.

Ця подія дала можливість для зустрічі однодумців науковців машинобудівників з Донбаської машинобудівної академії, Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, НТУУ «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», НУ «Львівська політехніка», Інституту надтвердих матеріалів імені  В.М. Бакуля НАН України, Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, НТУ «Харківська політехніка», Інституту проблем міцності імені Г.С. Писаренка НАН України, Луцького національного технічного університету, НУ «Чернігівська політехніка», НУ «Одеська політехніка» та виробничників машинобудівників Краматорського заводу важкого машинобудування «КЗВВ», Перечинського механічного заводу, “Heidenhain” (Німеччина), ПрАТ «Карлівський машинобудівний завод».

Зустрічі були насичені науковими доповідями та дискусіями. Все це відбувалося в теплій та дружній атмосфері. Учасники обговорили наукові проблеми машинобудування та машинобудівного виробництва сьогодення, яке викликане сучасними потребами та вимогами. В роботі конференції значну увагу було приділено питанню підготовки сучасних висококваліфікованих фахівців в галузях машинобудування, котрих зараз потребує ринок праці України.

Машинобудування є запорукою потужного економічного розвитку та процвітання суверенної України!

Разом до Перемоги!

Please follow and like us: